Potetbåter med bacon

Oppskrift på potetbåter med bacon og rømme for 4 pers.

Dette trenger du:

4 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
maldonsalt
grovkvernet pepper
6 store poteter (ca. 1 kg)
2 fedd hvitløk
1 kvast salvie (ca. 5 blader)
4 tomater (ca. 200 g)
200 g bacon
1 bunt vårløk (ca. 150 g)
250 g rømme
1 kvast mynte (ca. 5 blader)

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Til marinade blander du sitronsaft, olivenolje og salt og pepper.
Skrell potetene eller bare vask dem godt. Skjær i båter og dypp dem i marinaden. Stek på et stekebrett i 45 minutter.
Skrell hvitløken og skjær ett fedd i tynne skiver. Vask og finnhakk salvie-bladene. Fjern frøene fra tomatene og finhakk. Kutt vårløken i ringer.
Når det har gått 30 minutter blander du baconbiter, salvie, hvitløk, tomater og
3 ss vårløkringer med potetene og steker ca. 15 minutter til.
Til dippen hakker du opp resten av hvitløken og rører inn i rømmen med resten av vårløkringene (behold 1 ss til pynt). Vask og finhakk myntebladene og rør inn i ­dippen. Krydre med salt og pepper.
Servér potetbåtene med dip, pyntet med resten av vårløkringene og med pepper på toppen.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *