Rød surkål

Oppskrift på rød surkål som du helt sikkert vil like godt! Denne oppskriften er til ca. til 4 personer.

Dette trenger du:

1 kg rødkål/hvitkål
1 1/2 dl ripssaft
1 1/2 dl rødvin
1 1/2 dl vann/svinekraft
1 1/2 spiseskje ribbefett eller smør
2 spiseskjeer hvetemel
2 teskje salt
1-2 spiseskjeer sukker
1 spiseskje eddik
1 – 2 epler deles i båter/skiver
(fett og hvetemel kan sløyfes)

Slik gjør du:
Kålen vaskes og deles i båter som så deles i tynne strimler. Så tar man litt fett i bunnen av kjelen og legger kål og epler, mel, salt, karve lagvis i kjelen . Så helles vesken og eddiken over kålen som så kokes med lokk i ca 2 – 3 timer mot slutten kan den koke uten lokk slik at vesken reduseres litt. Tilslutt smaker man til med eddik og sukker slik at man får en god sursøt smak.

Våre brukere har søkt etter:

  • rød surkål

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *