Oppskrift på rød surkål som du helt sikkert vil like godt! Denne oppskriften er til ca. til 4 personer.

Dette trenger du:

1 kg rødkål/hvitkål
1 1/2 dl ripssaft
1 1/2 dl rødvin
1 1/2 dl vann/svinekraft
1 1/2 spiseskje ribbefett eller smør
2 spiseskjeer hvetemel
2 teskje salt
1-2 spiseskjeer sukker
1 spiseskje eddik
1 – 2 epler deles i båter/skiver
(fett og hvetemel kan sløyfes)

Slik gjør du:
Kålen vaskes og deles i båter som så deles i tynne strimler. Så tar man litt fett i bunnen av kjelen og legger kål og epler, mel, salt, karve lagvis i kjelen . Så helles vesken og eddiken over kålen som så kokes med lokk i ca 2 – 3 timer mot slutten kan den koke uten lokk slik at vesken reduseres litt. Tilslutt smaker man til med eddik og sukker slik at man får en god sursøt smak.