Rabarbra- og jordbærsaft

Dette er hvordan du kan lage rabarbra- og jordbærsaft for omtrent 3 l.

Dette trenger du:
2 kg rabarbra i biter
3 l jordbær
1 1/2 l vann
7 dl Dansukker Strøsukker pr. liter silt saft
3 krm natriumbensoat

Fremgangsmåte:
Rens og skyll jordbær og rabarbra.

Legg det i en rustfri gryte og hell vannet over. Kok opp og la det koke under lokk i 20 minutter.

Hell over i et sileklede og la det henge til avrenning i 30 minutter.
Mål saften og hell den tilbake i gryten. Tilsett 7 dl sukker pr. liter saft og kok under omrøring i 15 minutter.
Ta gryten bort fra varmen. Skum godt. Løs opp natriumbensoatet i litt av saften og rør det inn.
Hell over på varme, godt rengjorte flasker. Oppbevares kaldt.

Våre brukere har søkt etter:

  • rabarbra og jordbærsaft
  • jordbær og rabarbrasaft
  • rabarasaft

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *