Restekyllingpai med løk og sopp

Oppskrift på restekyllingpai med løk og sopp

Dette trenger du:

Paibunn:

125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyll:

50 g sopp
50 g rødløk
4–6 skiver rødbeter (fra glass eller vakuumpakke)
rester fra grillet kylling
5 egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss hakket, frisk timian

Slik gjør du:

Smuldre smør og mel, gjerne i en food processor. Tilsett kaldt vann til en jevn deig. La den stå kaldt ½–1 time. Eller kjøp ferdig paideig!
Kjevle ut deigen eller trykk den direkte ut i paiformen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 10–15 minutter til den er litt gyllen.
Skjær kyllingrestene i biter og legg dem i paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell over fyllet.
Topp med sopp, løk og rødbeter og timian. Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til den er gyllen og eggeblandingen har stivnet.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *