Restekyllingpai med rødbet, løk og sopp

Oppskrift på restekyllingpai med rødbet, løk og sopp.

Dette trenger du:

Til Paibunn:

– 125 g smør
– 200 g hvetemel
– 2 ss vann

Til Fyll:

* 50 g sopp
* 50 g rødløk
* 4–6 skiver rødbeter (fra glass eller vakuumpakke)
* rester fra grillet kylling
* 5 egg
* 3 dl melk
* 1 ts salt
* ½ ts pepper
* 2 ss hakket, frisk timian

Slik gjør du:

1. Smuldre smør og mel, gjerne i en food processor. Tilsett kaldt vann til en jevn deig. La den stå kaldt ½–1 time. Eller kjøp ferdig paideig!
2. Kjevle ut deigen eller trykk den direkte ut i paiformen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 10–15 minutter til den er litt gyllen.
3. Skjær kyllingrestene i biter og legg dem i paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell over fyllet.
4. Topp med sopp, løk og rødbeter og timian. Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til den er gyllen og eggeblandingen har stivnet.

Våre brukere har søkt etter:

  • rødbet oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *