Rugbrød


Oppskrift på et utrolig deilig rugbrød!
Om kvelden:
– 1600 g grovt rugmel
– 1,6 l lunkent vann
– 3 ss salt
– 300 g surdeig

Morgen:
– 1200 g hakkede rugkjerner
– 0,6 liter lunkent vann

Om kvelden blandes rugmel, vann, salt og surdeig i en stor deigform. Deretter dekker du blandingen og lar den stå å stige over natten.

Neste morgen tilsetter man rugkjerner og vann. Så tar du fra til neste surdeig og fordeler resten i smurt bokser (3 x 2 L eller 4 x 1 ½ l). Dekk til formene og sett dem på et kjølig sted.

Her kan du bake brødene i 1 time og 5 minutter ved 100 grader, 25 minutter ved 175 grader, børst de med olje og stek i ytterligere 1 time og 10 minutter ved 175 grader. Til slutt kan du la brødet stå 1 time og 35 minutter av ovnen.

Brødene vil ha en lett skorpe, hvis de blir dekket til og en mørk skorpe hvis de er penslet med olje.

Våre brukere har søkt etter:

  • rugbrød
  • rugbrød surdeig

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *