Rundstykker Med Frø

Oppskrift på rundtstykker med frø.

Dette trenger du til 32 rundstykker:

Deigen
7 ½ dl skummet kulturmelk
50 g gjær
2-3 gulrøtter
snaut 1 ½ kg hvetemel
75 g smør
3 ss honning
3 dl cottage cheese eller kesam
1 ts salt

Til strøing
linfrø
solsikkefrø
blå valmuefrø
sesamfrø

 

Fremgangsmåte:

Stekes på 225 grader i 12-15 minutter.
Deigen skal forheve i ca. 40 minutter og etterheve i ca. 20 minutter.
Kle 2 stekebrett med bakepapir.

Varm melken til den er fingervarm og løs opp gjæren i den. Rasp gulrøttene på den fineste sida av rivjernet. Bland alle ingrediensene og elt i 5 minutter. Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse.

Hvelv deigen på et melet bakebord og del den i 32 emner. Rull dem ut til boller. Pensle bollene med vann og rull dem i en av frøtypene. Du får åtte rundstykker med hver frøtype. Etterhev rundstykkene under et rent kjøkkenhåndkle.

Stek rundstykkene midt i ovnen. Hvis du lager brytebrød, steker du det på nederste rille i ovnen i 18-20 minutter.

Våre brukere har søkt etter:

  • steke rundstykker
  • rundstykker med frø
  • frø på rundstykker

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *