Rundstykker – Store Og Sprø

Oppskrift på gode og sprø rundstykker.

Dette trenger du til 9 store rundstykker:

5 dl vann
50 g gjær
ca. 13 dl hvetemel
1 1/2 ts salt
1 ts sukker
1/2 dl olivenolje
1 1/2 dl kesam
det gule skallet fra 1 appelsin
det gule skallet fra 1 sitron

Fremgangsmåte:

Varm vannet til 37 grader og løs opp gjæren i vannet. Bland alle ingrediensene og elt deigen godt sammen. Når deigen har blitt jevn og fin, uten noen klumper, er den ferdigeltet. Legg et bakeklede over og la den heve i 40 minutter.

Ha deigen over på et melet bakebord og del den i ni biter. Rull dem ut til store boller som du plasserer på bakepapir på stekeplate. Strø litt hvetemel over dem. La dem etterheve i 15-20 minutter. For å få sprø skorpe må du steke rundstykkene på sterk varme. Det er dessuten lurt å sprute litt vann inn i ovnen før du setter inn stekeplaten, og å dusje vann inn i ovnen én gang under stekingen.

Stek rundstykkene på 250 grader i 10-12 minutter. Dusj litt vann på dem akkurat når du tar dem ut av ovnen også. Avkjøles på rist.

Våre brukere har søkt etter:

  • sprø rundstykker
  • store rundstykker
  • Steketid rundstykker
  • rundstykker med sprø skorpe
  • speltrundstykker oppskrift
  • sprø rundstykker oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *