Her er en oppskrift på semulepudding med jordbærsaus!

Dette trenger du:

Semulepudding
1 vaniljestang
1 l H-melk
90 g semulegryn
1 egg
30 g sukker

Jordbærsaus
300 g jordbær
75 g finkornet sukker
noen mynteblad til pynt

Fremgangsmåte:

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Stangen kan du putte ned i et glass med sukker for å få vaniljesmak på det. Ha frøene i en kasserolle sammen med melken og kok opp. Hell i semulegrynene mens du rører. La nå grøten småkoke et sted mellom 15 og 20 minutter til den blir tykk. Rør godt i bunnen av kjelen med jevne mellomrom slik at det ikke setter seg fast.

Ta nå kjelen av plata og la grøten avkjøles i noen minutter. Rør dette sammen egg og sukker og hell det over grøten. Rør det inn. Så fordeler du grøten i enten en stor glassbolle eller i porsjonsbeger. Sett det i kjøleskapet i noen timer eller over natta.

Sausen er fort gjort. Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Du kan også bruke en food processor til dette. Gjem noen av bærene til pynt.

Fordel sausen over puddingen ved servering. Pynt med noen jordbær og noen mynteblader.