Sitronkake

Her er en oppskrift på sitronkake vi tror du vil like godt.

sitronkake

sitronkake

Denne kaken er en slager i familien vår. Oppskriften er arvet fra farmor og mor. Kaken er veldig enkel å lage og å pynte.

Bunn
150 g mykt smør
300 g sukker
3 egg
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
ca 3 dl romtemperert vann
1 sitron
Skrubb sitronen.
Rør smør og sukker hvitt. Best resultat får du ved å gjøre det med ei tresleiv.
Rør i eggene – ett om gangen.
Bland og sikt hvetemel og bakepulver. Røres inn i smørkremen vekselvis med vannet.
Finriv skallet av sitronen og bland i røren.

Ha bakepapir i bunnen av en springform. Smør sidene og ha i røren.
Stekes på midterste rille i ovnen ved 180° C i 60 minutter. Legg på et stykke tinnfolie oppå kaken dersom den svir seg på toppen.
Avkjøles på rist i formen.

Glasur
saften av 1 sitron
melis

Press saften av sitronen og rør inn melis til passe stiv konsistens.
Ha glasuren på toppen av kaken. Det kan være nok å bruke ½ sitron.

Våre brukere har søkt etter:

  • mat kaker
  • sittonkake

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *