Sitrusmarmelade

Oppskrift på sitrusmarmelade som er herlig å ha på brødskiva!

Dette trenger du:

1 kg sitrusfrukt, f.eks. klementiner, ­appelsiner og grapefrukt
500 g sukker
2 dl vann
3 kanelstenger
5 nellikspiker
4 kardemommefrø
1 vaniljestang

Slik gjør du:

Vask fruktene godt, og kutt av bunn og topp.
Del i seks biter og kjør til ganske fint i en food prosessor.
Kok dette opp med sukkeret, og kok i ca 20 min på middels varme.
Ha i krydderne og kok videre i ca 5 minutter eller til marmeladen har en ønsket tykkelse. Husk å skumme under hele kokeprosessen om nødvendig.
Hell over på nykokte glass, ha på lokket med en gang, og kok glassene i to minutter for å danne vakuum. Ta ut, sett på hodet til avkjøling, snu dem igjen. Oppbevares kjølig.

Våre brukere har søkt etter:

  • aprikos marmelade m vaniljestang

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *