Sjokoladeis

Oppskrift på sjokoladeis.

Dette trenger du:

50 g mørk kokesjokolade, 70%
100 g melkesjokolade
2 dl melk
2 dl fløte
1 ts vaniljesukker
50 g sukker
1 cm fersk chili, uten frø

Fremgangsmåte:
Dersom du ikke har en ismaskin må du gjøre dette for hånd. Ha først ismassen i en tett isboks. Sett den i fryseren i 2–3 timer. Ta den ut og ha den opp i foodprosessoren. Pisk det godt. Ha det opp i isboksen igjen. Så må du gjenta denne prosessen 2 eller 3 ganger til mens den fryser.

Husk alltid å ta opp isen og sett den i kjøleskapet en liten stund før den skal serveres. Smakene kommer best fram når den er temperert.

Bruker du vanlig kokesjokolade som inneholder rundt 45% kakao, kan du redusere sukkeret til 30 g. Ellers blir isen for søt. Sjokolade med 70% kakaoinnhold får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger.

Finhakk kokesjokoladen og ha den i en bolle. Ha melk, fløte, vaniljesukker og sukker i en kasserolle og varm det opp til kokepunktet. Det skal ikke koke. Hell det over sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Finhakk chilien og ha i. Sett det i kjøleskapet til det blir helt kaldt. Så har du det i ismaskinen eller i isboksen.

Våre brukere har søkt etter:

  • sjokoladeis oppskrift
  • oppskrift sjokoladeis
  • sjokoladeis oppskrift ismaskin
  • sjokoladeiskrem oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *