Sjokoladekake uten egg

Oppskrift på sjokoladekake uten egg.

Dette trenger du:

Bunn:
45 g melis
150 g romtemperert normalsaltet meierismør
75 g malte mandler
1/2 ts salt
2 ss aprikosmarmelade
1/2 ts finrevet appelsinskall
170 g mel

Fyll:

250 g sjokolade
250 g crème fraîche
65 g romtemperert normalsaltet meierismør

Fremgangsmåte:

Først er det bunnen som skal lages. Bland mel, melis, mandler, appelsinskall og salt godt sammen i en bolle. Jobb inn smør og marmelade. Ha dette i en 26-30 cm springform som er godt smurt. Jevn ut bunnen i formen og stek på 200 grader i 25 min.

I mellomtiden lager du fyllet. Smelt sjokoladen på lav varme eller i vannbad. Rør inn smør og crème fraîche. Når bunnen er ferdigstekt heller du fyllet opp i springformen. Kaken bør avkjøles i noen timer i kjøleskap. Best ble den faktisk dagen etter.

Våre brukere har søkt etter:

  • brownies uten egg
  • sjokoladekake uten egg

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *