Sjokolademoussekake


Dette er en lekker oppskrift på sjokolademoussekake du garenter vil like godt!

Dette trenger du:
2 ½ dl. mandler
1 ½ dl. nøtter
3 ½ dl. melis
3 egg
1 ss hvetemel
1 ½ ts. bakepulver

Slik gjør du:
Start med å male opp nøtter og mandler, for så å blande dette med melis, hvetemel og bakepulver.
Deretter røres eggene inn og røren helles i en godt smurt form og stekes gyllen. Avkjøles i formen.
Steketid: Ca. 175 grader i en 24 cm. form i ca. 30-35 minutter.

Sjokolademousse:
200 gr. Dronningsjokolade eller annen koke sjokolade
3 dl. kremfløte
1 egg
2 ss sukker
2 ss appelsinlikør (kan droppes) eller finrevet skall av 1 appelsin

Slik gjør du:
Start med å brekke sjokoladen opp i biter og smelt den på svak varme eller over et vannbad. Rør deretter dette til den blir helt klumpfri og la den stå å avkjøles litt. Visp fløten, men pass på å ikke vispe for hardt. Visp deretter egg og sukker til eggedosis og bland det med kremen, sjokoladen og likøren (eller appelsinskallet).

Moussen smøres så over den avkjølte bunnen. Alt settes i fryseren noen timer.
Kaken bør pyntes med nøttekjerner eller finstrimlet appelsinskall.

Appelsinsaus som tilbehør er også godt.

Appelsinsaus:
1 dl. vann
skall av ½ appelsin
saft av 2 appelsiner
saft av ½ sitron (ca. 1 ½ ss )
3 ss sukker
1 ts potetmel
litt kaldt vann

Slik gjør du:
Start med å koke opp vann, finrevet appelsinskall, saft av appelsiner, sitron og sukker. Potetmelet røres ut i litt kaldt vann og hell dette under omrøring i appelsinsausen. Gi sausen et raskt oppkok og avkjøl den i kaldt vann.

Våre brukere har søkt etter:

  • sjokolademoussekake
  • sjokolademoussekake oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *