Skalldyr Til Fest

Dette er en herlig blanding av skalldyr til når du skal ha selskap. Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell utgjør et flott festmåltid fra havet.

Dette trenger du:
Porsjoner 4
20 friske blåskjell
2 hummer, ca. 600 g
4 sjøkreps
1 kongekrabbeben
4 kamskjell
4 finhakkede hvitløkbåter
2 sjalottløk i skiver
2ss olje
2 dl hvitvin
knust is og sitronbåter

Fremgangsmåte:
Start med å vaske blåskjellene og surre dem på høy varme med hvitløk og sjalottløk. Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger. Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket grønt.

Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene.Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen.

Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.
Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.
Til slutt legger du på sitronbåter og friskt grønt.

Våre brukere har søkt etter:

  • grillet hummer oppskrift
  • hummeroppskrift
  • hummeroppskrifter
  • kryddersmør til hummer
  • sjømat til fest

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *