Dette er en herlig blanding av skalldyr til når du skal ha selskap. Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell utgjør et flott festmåltid fra havet.

Dette trenger du:
Porsjoner 4
20 friske blåskjell
2 hummer, ca. 600 g
4 sjøkreps
1 kongekrabbeben
4 kamskjell
4 finhakkede hvitløkbåter
2 sjalottløk i skiver
2ss olje
2 dl hvitvin
knust is og sitronbåter

Fremgangsmåte:
Start med å vaske blåskjellene og surre dem på høy varme med hvitløk og sjalottløk. Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger. Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket grønt.

Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene.Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen.

Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.
Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.
Til slutt legger du på sitronbåter og friskt grønt.