Skalldyrpai

Dette er en oppskrift på skalldyrpai.

Dette trenger du:
Paideig
150 g hvetemel
75 g smør
1 ss kaldt vann
Fyll
1 fyllt krabbeskjell
150 g rensede reker
150 g blåskjell uten skall
1 ss hakket gressløk
3 egg
3 dl matfløte
1/2 ts salt
1 knivsodd kajennepepper

Fremgangsmåte:
Start med å elte sammen mel, smør og vann til en jevn deig.
Tilsett en skje kaldt vann hvis deigen virker tørr.
Kjevle deigen ut og kle en paiform. Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 12 minutter. Ta den nå ut.

Videre fortsetter du med å plukke ut krabbematen av skjellet, sil eventuell lake fra reker og blåskjell. Fordel skalldyrene i paiskallet.
Visp sammen egg, fløte, gressløk, salt og kajennepepper og hell det i formen. Stek paien videre nederst i ovnen til fyllet er fast, omtrent i 25 minutter.

Server paien varm med salat til.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *