Skinkeboller

Herlig oppskrift på skinkeboller!

Boller med ost og skinke er bare kjempegodt.

Dette trenger du til 20 boller:

2 ½ dl melk
50 g gjær
6 dl siktet hvetemel
½ ts salt
75 g smør
10–12 skiver skinkepålegg
½ bunt gressløk
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte:

Tid:
Laging: 30 minutter + heving og steking.
Heving: 45 + 20 minutter.
Steking: 12–14 minutter.
Steketemperatur: 225 grader.

Start med å ha melken i en kasserolle og varm den opp til 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha det i en stor bolle og bland inn hvetemel og salt. Smelt smøret og bland det inn. Skjær opp skinken og klipp gressløken i småbiter, og bland det godt inn i deigen sammen med osten. Elt helt til deigen har blitt glatt og fin. Det betyr at du må elte i 4–5 minutter.

Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve til den har blitt dobbelt så stor. Dette tar ca. 45 minutter.

Strø litt mel på bordet og ha deigen over. Rull den ut til en lang pølse og del den opp i 20 like store biter. Så ruller du bitene til fine, funde boller og legger dem over på stekebrettet. Legg kjøkkenhåndkleet over og la bollene etterheve i 20 minutter.

Sett på stekeovnen en liten stund før bollene er ferdig hevet.

Sett stekebrettet på nederste rille i ovnen og la dem steke i 12–14 minutter. Legg de ferdigstekte bollene over på en bakerist med en stekespade og la dem avkjøles der.

Våre brukere har søkt etter:

  • skinkeboller

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *