Skinkegrateng

skinkegrateng
Dette er en herlig oppskrift på skinkegrateng!

Dette trenger du:
5 ss. margarin
5 ss. hvetemel
6-7 dl. H-melk
1 buljongterning
1-2 ts. salt
½ ts. pepper
5 cm. hakket purre

Start med å smelte margarinen, ha i hvetemelet. Spe med melken, litt om gangen, rør sausen jevn mellom hver speing.
Sausen skal være ganske tykk. Tilsett buljongterningen, salt, pepper og hakket purre. La sausen koke i ca. 5 minutter.

Videre:
3 eggeplommer
3 eggehviter
200 gr. broccoli
200 gr. blomkål
1 strimlet gulrot
1 liten boks mais
1 skinke boks
2 dl. revet ost til å drysse på toppen.

Fremgangsmåte
:
Ta kjelen av platen. Stivpisk eggehvitene.
Rør eggeplommene inn i sausen, en av gangen. Vend så i de stivpiskede eggehvitene.
Smør en ildfast form, og tøm halvparten av sausen i. Legg så oppi rå broccoli og blomkål i biter, strimlede gulrøtter, skinke i biter og maisen. Tøm så på resten av sausen.
Strø på den revne osten på toppen.
Steketid: 220 grader, nederste rille, ca. 45 minutter.

Serveringstips:
Serveres med kokte poteter, smeltet margarin og kanskje en frisk salat til.
Det smaker også godt med Atlanticbrød til.

Våre brukere har søkt etter:

  • skinkegrateng
  • blomkål og skinkegrateng
  • skinkegrateng med brokkoli
  • skinkegrateng med makaroni
  • potet og skinkegrateng
  • brokkoli og skinkegrateng
  • skinkeboks oppskrift

1 kommentar

  1. Nanna

    28/05/2010 at 23:37

    Gratengen hørtes god ut; skal prøve, men smeltet margaring….Nei, kom med smeltet meierismør – skal det være så skal det være. Margarin finnes ikke her i huset lengre -les på innholdsfortegnelsen og bli kjent med hva det er…Smør er et rent produkt som du vet hvor kommer fra.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *