Skrei med gressløksaus

Oppskrift på skrei med gressløksaus for 4 pers.

Dette trenger du:

ca. 1,4 kg fersk skrei i skiver
3 ss salt pr. liter vann
1 ts eddik pr. liter vann (gjør fisken hvitere)
3 dl fløte
ca. 100 g mykt smør
1 ss sitron
½ ts sukker
2 ss finhakket gressløk

Slik gjør du:

Legg fisken i rennende kaldt vann, ca. 1 time før koking.
Kok opp rikelig med vann, tilsett salt og eddik. Legg i skreien, skru ned varmen, la den trekke 6–8 min.
Kok opp fløte. Tilsett litt og litt smør mens du pisker lett med en visp, kok opp. Ta kjelen av platen. Smak til med sitron, sukker og salt. Tilsett gressløk.
Server med kokte poteter, gulrøtter og gjerne lever og rogn.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *