Slottskake

Dette er en herlig oppskrift på slottskake for 2stk. og små topper.

Dette trenger du:
4 eggehviter
250 gr. sukker

Slik gjør du:

Start med å piske eggehvitene til de er halvstive. Tilsett deretter sukkeret i 4 omganger, pisk godt mellom hver gang.

Legg så bakepapir på et stekebrett.

Tegn opp 2 sirkler med en tallerken. Fyll marengsmassen i disse sirklene. Lag små topper av litt av massen, som du plasserer rundt på brettet.
Steketid: 100 grader på midterste rille i 2 ½ -3 timer.

Sitronfromasj

Dette trenger du:
4 egg
250 gr. sukker
6 dl. fløte
10 plater gelantin
saft av 2 sitroner

Slik gjør du:
Egg og sukker piskes til eggedosis. Fløten piskes nå til krem. Gelantinen løses opp etter anvisning på pakken. Press sitronene godt og bland saften inn i eggedosisen. Hell gelantinen i en tynn stråle inn i eggedosisen, tilslutt blandes inn den piskede kremen i dette.

La fromasjen stivne litt før man har den på marengsen. I denne oppkriften er det nok fromasj til begge marengsene.
På toppen av sitronfromasjen smøres det et tynt lag, ca. ½ cm. med bringebærsyltetøy.

Pynt eventuel med litt pisket kremfløte.
Slottskaken egner seg veldig godt til frysing.

Våre brukere har søkt etter:

  • slottskake
  • slottskake oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *