Spansk Fiskegryte


Dette er en oppskrift på spansk fiskegryte! Denne smaksrike fiskegryten innholder både reker, blåskjell og breiflabb.

Dette trenger du:
12 store reker
30 rå blåskjell
600g breiflabbfilet
6 sjøkreps, kokte
1dl olivenolje
1 grovhakket løk
1 finhakket rød chilipepper
1 boks hakkede tomater
1dl ristede hasselnøtter
3 grovhakkede hvitløkbåter
2 ss hakket persille
1/2 ts anisfrø
3dl vann
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Start med å skrubbe blåskjellene og vær nøye på at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Skjær nå fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.

Fortsett med å surre løken og chilipeppern i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter.
Hell nå på vann og la det småkoke dette i ca. 4-5 minutter.

Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
Legg rekene i suppen.

Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt av vannet til en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.

Server gryten med ris eller brød til.

Våre brukere har søkt etter:

  • fiskegryte
  • spansk fiskegryte

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *