Dette er en glutenfri oppskrift som anbefales til alle som er glad i squash spesielt.

Dette trenger du:
2 middels store squash
1 stor løk
2 hvitløkbåter
2 ss olivenolje
1 liter vann
2 ss Helios grønnsaksbuljong uten gjær
2 ss kikertemel
2 dl soyafløte
eventuelt litt urtesalt
finhakkede ferske krydderurter etter eget valg (f. eks.: persille, kjørvel og estragon)

Fremgangsmåte:
Start med å skjære opp squashene i små terninger. Finhakk så løken og press hvitløken. Hell olivenoljen i en jerngryte, og la løk og hvitløk surre litt alene før du legger i squashterningene. Ha i vann og buljong og kok opp under omrøring. Skru ned varmen, og la suppen småkoke i 10 minutter. Visp sammen kikertemel og soyafløte, og hell jevningen i suppen litt etter litt mens du rører. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme etter at jevningen er tilsatt. Smak eventuelt suppen til med litt urtesalt, hvis du synes den trenger det.

Dryss over finhakkede, ferske krydderurter like før servering.