Stekt Camembert Med Nøtter

Her er en herlig dessert oppskrift på stekt camembert med nøtter!

Dette trenger du:

1 dl balsamicoeddik
100 g valnøtter
50 g pinjenøtter
1 1/2 ss honning
1 hel camembert
3 ss hvetemel
1 egg
3 ss brødrasp
1 ss smør til steking
noen kvaster frisk timian til pynt

Fremgangsmåte:

Hell balsamicoeddiken i en kasserolle og kok opp. La det koke til du får en seig masse. Det tar ca. 30 minutter. Som en liten advarsel må jeg si at eddik som koker lukter ganske ille. Jeg kan imidlertid berolige deg med at smaken på den ferdige sirupen blir veldig god. Det blir ikke mye balsamico i kasserollen når den er ferdig, men den er veldig rik på smak og skal bare være som en smaksforsterker.

Ha valnøttene og pinjenøttene i en tørr stekepanne. Stek dem i noen minutter på middels varme. Rør rundt, og følg godt med slik at de ikke blir brent. Ha i honningen og la den smelte sammen med nøttene.

Ha hvetemelet, egget og brødraspet i hver sin dyptallerken. Vend osten i hvetemelet, så i det sammenvispede egget før du tilslutt vender den i brødraspet. Smelt smøret i en middels varm panne og ha i osten. La den steke i ca. 4 minutter. Vend den så forsiktig rundt. Når du vender må du være forsiktig sånn at du ikke stikker hull på osten.

Stek den ca. like lenge på den andre siden, til den blir gylden og fin. Legg den forsiktig over på et fat.
Ha honningnøttene over og dypp sirupen rundt tilslutt. Pynt med timiankvistene.

Våre brukere har søkt etter:

  • camembert oppskrift
  • innbakt camembert
  • bakt camembert
  • stekt camembert
  • fritert camembert

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *