Stekt torsk med bønner

Oppskrift på stekt torsk med bønner og estragon for 4 pers.

Dette trenger du:

Fisk:

4 fiskefileter à 150 g
Olivenolje
sitron

Romescosaus

3-4 (ca. 300-350 g) plommetomater
2 store uskrelte hvitløksfedd
50 g daggammelt hvitt brød uten skorper, i terninger
½ ss sherryeddik
½ ts spansk røkt paprika, eller 1 ts paprikapulver + ¼ ts kajennepper
90 g skivede mandler, ristet i en tørr panne
0,6 dl extra virgin olivenolje
en liten håndfull bladpersille, grovhakket
salt

Tilbehør

400 g aspargesbønner
smør
2 fedd hvitløk, i skiver
frisk estragon, finhakket

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 150 grader.
Legg hele tomater og uskrelt hvitløk på et smurt stekebrett, og stek i ovnen i en halvtimes tid.
Imens: Ha brødterningene i en bolle, og drypp over eddik.
Skrell hvitløken og fjern skinnet på tomatene, og ha over i en foodprocessor. Tilsett alle de øvrige ingrediensene, og puls til blandingen er nesten glatt.
Kok bønnene i rikelig med lettsaltet vann til al dente. Hell av kokevannet, og avkjøl i isvann. Når de er kalde, hell av vannet og sett til side.
Stek hvitløken forsiktig på svak varme til den blir myk. Skru av varmen.
Rett før servering: Ha oppi bønnene pluss noen dråper vann. Damp under lokk til de er helt gjennomvarme. Smak til med salt og pepper, og rør inn estragon.
Stek fisken på begge sider. Salt, pepre, og press rikelig med sitronsaft over den.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *