Stekte Salte Sild


Dette er en matoppskrift på stekte salte sild:

– 1 saltsild
– Ca 20 g rugmel
– Olje
– 30 g sennep
– 50 g løk
– 30 g rødbeter
– 1 skive brød
– Smør

Saltsiden utvannes i rikelig vann i ca 24 timer. Etter 12 timer bør vannet skiftes. Smak på silden fordi om den er meget salt må den utvannes mer (sild bør smake litt salt, ved steking blir saltssmaken sterkere). Når silda er tilstrekkelig fortynnet snus de i rugmel og stekes gyllenbrune i en varm panne med smør eller olje

Bøte løk: Løkene skjæres i skiver og stekes brune. Til slutt kan man tilsette litt vann for å gjøre løkene myke. Tips: Du kan tilsette litt farge for å gjøre løkene mere brune.

Servering: Den stekte silden vil passe godt til et lunsjbord. På et smurt stykke brød legges den varme og sprøe silden, deretter løk, sennep og rødbeter.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *