Suksess

Dette er en oppskrift på sukess i langpanne.

Dette trenger du:
500 gr malte mandler
500 gr melis
7 eggehviter
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
Eggehvitene piskes stive med melisen som tilsettes i 4-5 omganger. Vend med slikkepotten inn hvetemel, bakepulver og malte mandler.
Kaken stekes i bakepapirkledd langpanne på 170 grader i ca 30 minutter.

Krem:
6-7 eggeplommer
1 ¼ dl fløte
190 gr sukker
1-2 ts vaniljesukker

Alle ingrediensene legges i en gryte og kokes forsiktig opp under omrøring. Ta av varmen ved første boble.
Dette må så avkjøles før man rører inn 150 gr myknet smør. Ha dette på kaken mens den er i langpannen.

Smelt ¾ -1 plate mørk kokesjokolade med ca 1 ss delfiafett og slå utover den gule kremen. Bruk en kniv eller gaffel og marmorer kaken.
Skjær kaken over i ca. 3 deler og frys den i langpanne.
Når kaken er frossen tar du den opp og knekker den der du skar over.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *