Oppskrift på Bacon og egg suppe for 4 personer:

250 gram bacon i ett stykke, terninger

4 skiver godt italiensk brød, skåret i terninger

2 ss. olivenolje

grovt salt, nykvernet pepper

3 hvitløk, knust

7 ½ dl kylling sjy

3 dl fersk parmesanost

et stykke av parmesanskorpen

4 ss. persille, grovt hakket

4 store egg

Forvarm ovnen til 190 grader. Ha bacon i en panne og stek det til den blir sprø og gylne. Ta bacon opp fra pannen og la fettet renne av. Ta bort fettet fra pannen med unntak av 2 spiseskjeer. Snu brødterningene med olivenolje. Brett det ut på bakepapir og sett i ovnen til den blir gyllen og crunchy, ca. 8 minutter, se på det. Ha hvitløk i gryten med bacon fett og stek til den begynner å bli gylne, 1-2 minutter. Hell på kylnig sjy og 3 dl vann med osteskall, 2 ss. persille, salt og nykvernet pepper.

Legg lokk på, la det koke, skru ned og la det putre i 10 minutter. Juster varmen slik at det nesten koker. Pisk eggene ett om gangen i en liten bolle og la den forsiktig gli inn i suppen, én etter én. La dem varmes i 2 minutter. Ta opp eggene med en skje og legg dem i suppeboller. Rør inn 2 ½ dl parmesanost inn i suppen, sammen med resten av persillen, smak til med salt og nykvernet pepper. Hell suppen over de kokte eggene, ovnsbakte brødterningene. Dryss til slutt på med resten av parmesan og baconterninger.