Suppe Med Bacon og Egg

Oppskrift på Bacon og egg suppe for 4 personer:

250 gram bacon i ett stykke, terninger

4 skiver godt italiensk brød, skåret i terninger

2 ss. olivenolje

grovt salt, nykvernet pepper

3 hvitløk, knust

7 ½ dl kylling sjy

3 dl fersk parmesanost

et stykke av parmesanskorpen

4 ss. persille, grovt hakket

4 store egg

Forvarm ovnen til 190 grader. Ha bacon i en panne og stek det til den blir sprø og gylne. Ta bacon opp fra pannen og la fettet renne av. Ta bort fettet fra pannen med unntak av 2 spiseskjeer. Snu brødterningene med olivenolje. Brett det ut på bakepapir og sett i ovnen til den blir gyllen og crunchy, ca. 8 minutter, se på det. Ha hvitløk i gryten med bacon fett og stek til den begynner å bli gylne, 1-2 minutter. Hell på kylnig sjy og 3 dl vann med osteskall, 2 ss. persille, salt og nykvernet pepper.

Legg lokk på, la det koke, skru ned og la det putre i 10 minutter. Juster varmen slik at det nesten koker. Pisk eggene ett om gangen i en liten bolle og la den forsiktig gli inn i suppen, én etter én. La dem varmes i 2 minutter. Ta opp eggene med en skje og legg dem i suppeboller. Rør inn 2 ½ dl parmesanost inn i suppen, sammen med resten av persillen, smak til med salt og nykvernet pepper. Hell suppen over de kokte eggene, ovnsbakte brødterningene. Dryss til slutt på med resten av parmesan og baconterninger.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *