Sursøt Kylling


Lyst å lage sursøt kylling? Her er oppskriften på nettopp denne herlige retten.

Dette trenger du:
1 hel kylling, kuttet opp i 8 biter

grovt salt, nykvernet pepper

litt mel

2 ss. olivenolje

500 g sjalottløk, skrellet og halvert

1 ss. tomatpure

1 ss. frisk timian

1 1 / 4 kopp eple-eddik

1 1 / 4 kopp ufiltrert eplesaft eller eplecider

½ dl rosiner.

1 ss. kaldt smør, terninger.

Forvarm ovnen til 230 grader og sett ovnristen i øvre del av ovnen.

Kyllingen bør tørkes slik at den er tørr og ha på med salt og nykvernet pepper. Dryss skinnsiden av kjøttet med litt mel. Legg kyllingen i en stor kasserolle eller stekepanne. Varm olivenolje på middels høy varme. Legg kyllingen med huden ned og stek til skinnet er gyllent, ca. 5 min. Snu kyllingen og hell av det overflødige fettet. Kom med sjalottløk og legg det under noen stykker av kjøtt og resten rundt. Stek løken til den blir gylden, ca. et par minutter. Ha i kylling og tomatpuré, samt ha i litt timian. Rør godt og surr for tomatpureen blir litt mørkere, ca. ½ minutt. Legg i eddik, eplejuice og rosiner. La dette koke og putre i ca. ett minutt. Ha kyllingen tilbake i kasserolle og sett den i ovnen eller hell alt i en ildfast form. La det koke i ca. 25 minutter. Ta ut kyllingfiletene og legg de på et fat som settes midt i ovnen. Skru ned varmen i ovnen, med et sett rett på innsiden. Hell stekeskyen i en gryte, la det koke opp til det er redusert til ca. halvparten. Reduser varmen og visp det kalde smøret i gryten. Ta kyllingen ut og hell sausen over. Server med for eksempel ris. Du har nå laget deg sursøt kylling, velbekomme!

Våre brukere har søkt etter:

  • sursøt saus oppskrift
  • oppskrift sursøt saus
  • sursøt kylling

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *