Thaibiffsalat med lime

Oppskrift på thaibiffsalat med lime.

Dette trenger du:

200 g rundbiff
250 g reddiker, i skiver
½ bunt vårløk, skåret i skiver på skrå
en håndfull asiatiske grønnsaker (hvis tilgjengelig) f.eks Shungiku, pac choi, shungiku.
en håndfull sukkererter, lett forvellet
en håndfull babybønner, lett forvellet
½ agurk, skrelt, uten frø og skåret i skiver på skrå
250 g bønneskudd
150 g usaltede peanøtter, ristet koriander, til pynt
1 ss sesamfrø, lett brunet

For dressingen trenger du:

2 hvitløksfedd
1 rød chilipepper
2 ss brunt sukker, evt. etter smak
2 ss fiskesaus, evt. etter smak
juicen fra 3 lime
1 ts revet limeskall
2 limeblader, i strimler (kan sløyfes)
salt og nykvernet sort pepper, etter smak

Slik gjør du:

Forvarm grillen.
Dressing: Knus hvitløken og chili­pepperen i en morter. Tilsett sukkeret og fiskesausen, og støt til en masse. Tilsett limejuicen, skallet og limebladene, og bland.
Krydre biffen, og grill den etter smak. Skjær den deretter i tynne skiver.
Vend grønnsakene og skuddene i dressingen, som deretter legges lagvis med biffen og peanøttene på et serveringsfat. Pynt med fersk koriander, dryss over sesamfrø, og server.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *