Thaiscampi På Spidd

Oppskrift på grillet thaiscampi på spidd.

Dette trenger du:

Marinade:
1 rød chili
2 fedd hvitløk
2 ts ferskrevet ingefær
1 ts olivenolje
2 ts soyasaus eller fiskesaus
1 ts malt eller støtt spisskum

400 g scampi
3 lime

Fremgangsmåte:

Start med å dele chilien i to på langs og skrap ut frøene. Finhakk den. Knus hvitløkfeddene og hakk dem opp. Skrell 3 cm av en fersk ingefær og riv den på den fineste delen av rivjernet, eller bruk en teskje til å skrape løst til du har omtrent 2 fulle teskjeer. Bland alt til marinaden i en bolle.

La scampiene tine på avispapir før du renser dem. Skjær et snitt langs ryggraden og fjern tarmen. Jeg bruker å la halen sitte på, den er dekorativ. Ha scampiene opp i bollen med marinaden, og la dem marineres i ca. 15 min. før du trær dem på grillspyd.

Det er best å ha ganske sterk varme på grillen når scampiene skal grilles. Grilles i 3 – 4 min. på hver side. Når scampiene har blitt rosa, er de ferdige. Det er viktig å ikke steke dem for lenge. Da blir de seige.

Del opp limen i båten og server sammen med.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *