Torsk med potetpuré

Oppskrift på torsk med potetpuré for 4 pers.

Dette trenger du:

700 g torskefilet eller skrei med skinn (skrap skinnet før fisken fileteres)
100 g salt
olje
pepper

Potetpuré

600 g skrelte poteter
50 g smør
1 dl olivenolje
2 dl melk, oppvarmet
2 ss hvitløk som er blansjert (kokt) og kjørt til puré
salt og pepper

Soyasaus:

2,5 dl brunt sukker
2,5 dl vann
2,5 dl soyasaus
1 ts finhakket hvitløk
3 ts finhakket
frisk ingefær
1 ts malt koriander
pepper

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 150 grader. Del fisken i 4 serveringsstykker. Legg på fat med skinnsiden ned, og fordel saltet på kjøttsiden. La stå i 30 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av med kjøkkenpapir.
Stek med skinnsiden ned i litt olje på sterk varme. Legg den så over på et oljet ildfast fat med skinnsiden opp. Etterstek i ovnen i ca. 7 minutter.

Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, og la potetene dampe godt av seg.
Tilsett smør og olje, og mos godt. Spe med varm melk til passe konsistens, og smak til med hvitløk, salt og pepper.

Ha brunt sukker og vann i en liten gryte. Varm opp blandingen under stadig omrøring i ca 1 minutt. Kok opp, reduser varmen, og småkok i ca. 2 minutter, til den begynner å tykne.
Skru varmen helt ned, og rør inn soyasaus, hvitløk, ingefær, ­koriander og pepper. Ta av platen, og la stå og trekke i 15 minutter.
Kok opp igjen, reduser varmen, og småkok i 2 minutter under stadig omrøring.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *