Torskerygg med rødbeter

Oppskrift på torskerygg med ­rødbeter for 4 pers.

Dette trenger du:

400 g torskerygg
2 ts salt
½ dl olivenolje

300 g jordskokker
1 dl melk
3 ss smør
2 ss mascarpone
salt og pepper
10 g sort trøffel (Kan utelates)

2 rødbeter
sitron, salt og pepper og god olivenolje

Brunet smør:

100 g smør
2 ss hakkede mandler

Slik gjør du:

Torsken saltes og settes kaldt.
Kutt den i 4 porsjoner og vend den i krydderoljen.
Bak den på 150 grader i 8–10 min.

Jordskokken skrelles og kokes i vann med melk til de er møre, tar ca 30 min. Sil av væsken og tørk de litt i kjelen.
Kjøres opp på blender sammen med smør og mascarpone til en glatt krem.
Smakes til med salt, pepper og evt. revet sort trøffel.

Rødbetene bakes hele i ovn med skallet på på 180 grader i ca 1 time. Sjekk at de er møre gjennom.
Avkjøl og ta av skallet, kuttes i 2 cm terninger som varmes opp med litt olivenolje og smakes til med sitronsaft og salt/pepper.

Kok smøret til det begynner å bruse og bli litt lysebrunt, trekk det av varmen og ha i mandlene.
Serveres med mandlene.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *