Dette er en diabetes oppskrift på vaniljeboller med vaniljekrem for 30 boller.

Dette trenger du:

3½ dl lettmelk
100 g myk margarin
50 g gjær
1/2 ts salt
2 ss sukker
2 ts flytende søtstoff
2 ts kardemomme
ca. 500 g (8 dl) hvetemel
melk til pensling

Fremgangsmåte:

Varm melken til den er lunken. Smelt margarinen. Rør gjæren ut i litt av melken, tilsett resten sammen med margarinen. Elt inn de øvrige ingrediensene til en glatt og smidig deig. Dekk den med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.

Vaniljekrem
1 egg
1 ss maisenna
2 1/2 dl lettmelk
2 ts flytende søtstoff
2 ts vaniljesukker

Fortsett med å lage vaniljekrem mens deigen står å hever. Visp alt unntatt vaniljesukker, kaldt sammen. Varm kremen mens du visper eller rører kraftig hele tiden, til den når kokepunktet og tykner. Vaniljekrem som lages med hele egg, blir lett grynet hvis du ikke rører kraftig hele tiden. Ta kokekaret fra platen og dryss vaniljesukker over kremen. Det hindrer at det danner seg snerk. Rør vaniljesukkeret inn når kremen er kald.

Del den hevede deigen i 30 jevn- store emner, som trilles til boller. Klem en liten fordypning under bollene og sett inn en skje vaniljekrem. Trekk deigen godt over kremen og sett bollene på stekebrett med skjøten ned. Etterhev bollene under plast, pensle dem med melk og stek dem midt i ovnen ved 200 grader, 10-12 minutter.