Vegetarpai

Dette er en herlig vegtar oppskrift på vegetarpai for 4 personer.

Dette trenger du:
125 g hvetemel
50 g sammalt hvetemel
50 g flytende margarin
75 g cottage cheese
1–2 ss vann

Til grønnsaksfyllet:
1 løk
1 søtpotet, ca. 150 g
200 g kålrot
200 g gulrot
50 g sellerirot
1/2 ts karri
1/2 ts paprikapulver
1/2 ss hvetemel
1 dl buljong
2 vårløk
1 bunt persille
2 egg
3 tomater
50 g lettere hvitost, revet

Fremgangsmåte:
– Start med å elte sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Dekk nå til med plast og la deigen hvile i ca. 30 minutter i kjøleskapet.

– Nå finhakkes løk. Rens og skjær søtpotet, kålrot, gulrot og sellerirot i strimler eller små biter. Surr grønnsakene raskt i pannen.

– Finhakk vårløk og persille, og ha dem i pannen sammen med krydder, mel og buljong. Ta pannen av varmen. Pisk eggene sammen og rør dem inn i grønnsaksblandingen.

– Trykk ut deigen i en paiform eller kakeform, og pass på at deigen dekker godt opp langs sidene.

Prikk bunnen godt med en gaffel. Forstek paibunnen i 10–15 minutter ved 200 °C.

– Hell fyllet i paibunnen. Legg tomatskiver over grønnsakene og dryss revet ost over.

– Stek paien i ca. 30 minutter ved 200 °C. Paien deles opp i 8 stykker.

Server med en frisk salat til.

Våre brukere har søkt etter:

  • vegetarpai
  • vegetarpai oppskrift
  • vegetar pai
  • pai vegetar
  • vegetar pai oppskrift
  • pai oppskrifter
  • pai vegetar oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *