viltgryte

Oppskrift på viltgryte.

Dette trenger du:

– 4 gulerøtter
– 1 liten purreløk
– 1/2 brokkoli
– 1/2 blomkål
– ca 3 dl grønne erter
– ca 15 champignon
– 500 gr hjortekjøtt ( eller annet viltkjøtt)
– 1 boks lettrømme
– Salt og pepper
– Brun saus

Slik gjør du:

Start med å steke kjøttet i store biter og ha på litt salt og pepper. Når kjøttet er ferdig, deler du de store bitene i mindre biter.
Ta vare på stekesjyen og bruk denne i sausen.

Lag nå brun saus:
Smelt litt smør (ca. 70 gr) i en kjele og ha i 4 ss hvetemel, la dette brune seg litt. Tilsett 1 l væske (f.eks. stekesjy og vann) la dette få et oppkok. Hvis du syns at sausen er for lys, så er det bare å jukse ved å bruke noen dråper sukkerkulør. La sausen koke i ca 10 min.

Kutt grønsakene og sopp i små biter, del brokkoli og blomkål i små buketter. Ha alt dette i sausen og la det småkoke i ca. 15 min. Tilsett kjøttet, bland godt og tilsett et beger med lettrømme, og la hele gryten småkose seg i en 10 minutters tid.

Server til slutt med ris og brød.