Wraps med kalvefilet

Oppskrift på wraps med kalvefilet for 4 pers.

Dette trenger du:

Ca. 750 g cantaloupemelon (med frø og skall)
300 g rød vannmelon
(uten skall)
40 g frisk ingefær
2 fedd hvitløk
1 dl eplecidereddik
1,5 dl eplejuice
1 pose safrantråder (0,1 g) (kan sløyfes)
Salt og pepper
100 g syltesukker eller vanlig sukker
8 hvetetortillas
2–3 sjalottløk eller 1 liten rødløk
12 til 16 friske spinatblader
400 g grillet kalvefilet
½ lime
Salt og pepper

Slik gjør du:

Chutney: Start med å fjerne steinene i melonen, skjær ut kuler med et kulejern eller kutt i små terninger. Skrell og finhakk ingefær og hvitløk. Ha eddik og eplejuice i en kjele, kok opp. Tilsett melon, ingefær, hvitløk og safran. Smak til med salt og pepper. Kok på svak varme uten lokk i ca. 30 min.

Tilsett sukker mot slutten av koketiden og la det koke på sterk varme 5 minutter. Hell chutneyen i konserveringsglass, fyll opp til kanten, sett på lokket.

Varm tortillaene under ovnsgrillen eller på en grill. Skrell og kutt løk i tynne ringer på skrå. Vask og tørk spinaten. Del kalvefileten i tynne strimler.

Legg 1–2 spinatblader på hver tortilla, litt løk og kalvefilet. Press over lime, legg på en spiseskje chutney. Serveres straks.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *