Dette er hvordan du lager Alaska pærer for 8 personer:

Tilberedningstid: 1 time + frysetid på 3-4 timer

Det ferdige desserten egner seg ikke for frysing

* Pære-is:
* 450 g av modne pærer, skrelt og kuttet i terninger
* 100 g sukker
* 2 ss sitronsaft
* 2 eggeplommer
* 1 ½ dl kaffefløte
* 1 ½ dl kremfløte

* Marengs:
* 1 klype salt
* 100 g sukker

* Bunn:
* 8 skiver rulade

Bland pærene godt sammen med halvparten av sukkeret og sitronsaften sammen og sett det til side. Pisk eggeplommene godt med resten av sukkeret. Varm kaffefløte til kokepunktet og rør det forsiktig inn i eggemassen. Hell blandingen i en bolle som settes til et vannbad. Varm opp fløten opp stadig pisking til den tykner. Avkjøles. Rør pæreblandingen inn i kremen og lag pure av den i en blender. Tilsett den lett piskede kremen.

Frys blandingen i en solid beholder til den er halvfrosset. Pisk den deretter forsiktig og fordel massen av isen i 8 boller. Frys isen i minst 3-4 timer. Pisk eggehvitene stive, tilsett salt og visp inn sukkeret, en skje om gangen, til massen er tykk og skinnende.

Skru ovnen på 250-275 grader. Plasser de 8 skivene med rulade på bakepapir på en bakeplate. Sett en del av iskrem på hvert kakestykke. Dekk hver del med marengsmassen, pass på, det må ikke være hull i marengsen rundt. Sett platen midt inn i den varme ovnen i ca. 2 minutter – til marengsen begynner å bli lys brun. Sett et pære blad på toppen av hver porsjon og server umiddelbart.