Dette er oppskrift på Amerikansk potetsalat for 4 personer:

– ¾ kokte, kalde poteter
– 2 hardkokte egg
– 2 ss finhakket sjalottløk
– 3-5 selleri
– Hvis det er ønskelig: 1 finhakket agurk
– Ca. 1 dl kremfløte
– 2-3 ts salt
– Ca. ½ ts nykvernet pepper
– 2-3 ss fransk sennep
– 2-3 ss eddik
– Ca. 100 g majones
– Hvis det er ønskelig: litt sitronsaft

– Pynt:
– 1 hardkokt egg
– 1 tomat
– Hakket persille

Potetene kuttes i små terninger og legges i en ganske stor bolle. Hakkede hardkokte egg, finhakket løk, selleri, kuttet i strimler på tvers og finhakket agurk salat og blandes med potetene. Fløte, krydder, sennep og eddik blandes og helles over salaten. Alt blandes godt sammen. Vær forsiktig så du ikke skader potetene. La salaten trekke i 10 minutter før majones tilsettes. Salaten bør ikke bade i majones, men bare slik at den henger sammen. Salat bør holdes kaldt i minst en time, og smakes til med sitronsaft og kanskje litt mer krydder. Har salat blitt tørr, tilsetter du bare litt mer fløte. Du kan lage utmerket salat i forveien, bare den holdes kald. Den serveres i en skål og pyntes med skiver av hardkokte egg, tomat båter og finhakket persille. Kan også være dekorert med grønne eller sorte oliven fra California med hardkokte egg. Du kan også legge kuber av pepper, rå agurk og dill. Sistnevnte, men bare hvis salat serveres med fisk eller lam.