Dette er en oppskrift på appelsinkake.

Noen tips:
Det kan være lurt at man kvelden før man skal lage kaken gjør følgende:
Presse saften ut av 2 appelsiner, hvor man deretter tilsetter 125 gr. rosiner i saften og lar det stå å svelle over natten.

Dette trenger du:
250 gr. margarin
300 gr. sukker
4 egg
300 gr. hvetemel
1 ½ ts. bakepulver
1 plate hakka sjokolade

Fremgangsmåte:
Margarin og sukker røres hvitt, tilsett eggene ett om gangen. Det kan være smart å ha det første egget opp i smør og sukkerblandingen når du starter å piske det hvitt, da det gjør at det blir lettere å røre smøret og sukkeret.

Når man har tilsatt eggene og har pisket dem godt, blander du forsiktig inn hvetemel, bakepulver og hakket sjokolade. Til slutt rører du lett inn blandingen med rosin og appelsinsaft, som har stått natten over.

Steketid: 175grader i ca. 45 minutter på nederste rille. Bruk en form på ca. 24-26 cm.
Om du ønsker å glasere kaken kan du ha på litt melisglasur eller et tynnt lag med sjokoladekrem.