Oppskriften på Aubergine og tomatsalt er spennende og kanskje noe du ikke har prøvd tidligere?

Dette er en god rett som tilbehør til grillet kjøtt, stekt eller selv til frokost. Her brukes svært lite olje til marinaden, men juster mengden i henhold til din egen smak.

Dette trenger du:
– 1 aubergine
– 3-4 modne tomater
– 1 rødløk
– 1 liten bunt ruccola-salat eller annen salat
– Ca. ½ dl chili-appelsin olje
– ½ dl sherry eddik
– 2 ss olivenolje
– 1-2 ts sukker
– 1-2 ss sitronsaft
– 2 ts hakket frisk timian eller basilikum
– Salt
– Pepper

1. Aubergine skjæres i ca. 1 cm tykke skiver, som børstes på begge sider med chili-appelsin olje og fordeles på bakepapirark. Ikke la auberginene suge til seg for mye olje.
2. Grill aubergin skivene i ovnen til de er gyllenbrune, snu og grill de gylne på den andre siden, ca. 10 minutter totalt. De må bli møre.
3. Tomater kuttes opp sammen med løk i tynne avlange strimler.
4. Marinaden røres sammen med olivenolje, sherry eddik, sitronsaft, basilikum eller timian, salt og pepper. Smak den til med sukker, bør ikke virke sure.
5. Marinaden settes sammen med aubergine, tomater og løk. La det trekke sammen minst en halv time, gjerne opptil 6 timer ved romtemperatur.
6. Salaten anrettes med ruccola-blader eller andre salater.