Her er en oppskrift på auberginesuppe med kongekrabbe frikasse.

Dette trenger du:

Auberginesuppe:
1 aubergine
2 finhakka sjalottløk
1 finhakket hvitløk
2dl fløte
2dl H-melk
1 ss crème fraiche
2 ss olivenolje
salt og pepper

Frikasse på Norsk kongekrabbe:
400g rå kongekrabbe
200g dampede og rensede hjerteskjell eller blåskjell
200g kantareller
200g shitake
2 ss smør
1 ts estragon
1 ts gressløk
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Suppe:
Auberginen skrelles og kuttes opp i terninger og freses i olivenolje sammen med løk og hvitløk (må ikke bli brun).
Kok auberginen opp med melk, fløte og crème fraiche til den blir mør.
Kjøre så opp og skummes med stavmikser.
Smakes til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Blir suppen for tykk så spe den ut med litt fløte.

Frikasse på norsk kongekrabbe:
Krabben deles opp og stekes gyllen i smør sammen med soppen.
Vend inn hjerteskjellene sammen med urtene like før servering.
Til slutt smaker du til med litt sitronsaft.