Her er en god oppskrift på baguetter!
(10-12 stk)
Dette trenger du:
6 dl vann
50 g gjær
2 ts Fiber Husk
200 g romtemperert smør eller margarin
3 ts salt
ca 10 dl Finax Glutenfri Melmix
2 1/2 dl potetmel
1 egg
Fremgangsmåte:
Start med å smuldre gjær i en bolle og tilsett fingervarmt vann. Tilsett så fiberhusk og rør til gjæren er oppløst. La det svelle i ca 10 minutter.
Legg i smør eller margarin og deretter de resterende ingrediensene. Visp deigen med maskin i ca 5 minutter.
Legg deigen på brødfjøl som er dekket med melmix. Del deigen i 10-12 like store stykker.
Forme deigbitene til baguetter og legg dem til som platene er dekket med bakpapper. La de stå til gjæring i ca 1 time mens de er dekket med plastfolie.
Sett ovnen på 250 grader.
Snitt de ferdig gjærede brødene med en skarp kniv, og pensle dem med lettpisket egg.
Baguettene stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.