Oppskrift på en lekker fiskerett med bakt flyndre. Denne vil du like! Oppskriften er ment for 4 personer:

– 1 hel og stor flyndre, ca. 1 ½ kg
– 1 ½ dl hvitvin
– 300 gram blandede urter, f.eks. sommerløk og gulrot
– 100g nye erter
– 200 g gulrøtter
– 500 g spinat
– ½ sitron
– 1 dl olivenolje
– 1 ss kaldt smør
– Muskat
– Salt
– Pepper

1. Rens fisken for blod og eventuelt for innvolder. Kutt av finnene. Del den i 4-6 biter. Skjær skallet av den halve sitron og klem ut juice. Kok opp hvitvinen i en kjele sammen med sitronsaft og litt skall. Skjær de blandede urtene fint og dampkok dem i 2 minutter (dvs. med lokk og noen urter under vann. Rist gryten underveis.)
2. Ha flyndrestykkene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Fordel grytens innhold over fisken. Dekk med folie og stek så fisken rundt. 15 minutter ved 190 grader til kjøttet slipper beina.
3. Skjær gulrøtter diagonalt i to og damp dem under lokk med litt smør. Ha i erter når gulrøttene begynner å bli møre. Damp underveis spinat i litt smør og trykk den litt fri for fuktighet og snu dem sammen med gulrøtter og erter rett før servering. Tilsett muskat, salt og pepper.
4. Fjern fisken fra ovnen. Krydre med salt, pepper og sitronsaft (Sausen kan bli varmet opp men den mister den vakre grønne fargen).

Serveres umiddelbart.