Dette er en oppskrift på bakt pasta med fennikel for 4 persone, veldig god!

Dette trenger du for denne oppskriften:
Olivenolje

250 g pancetta (italiensk bacon), synlig fett avskåret og resten terninger

1 løk, finhakket

1 fennikel i tynne skiver

1 boks skrelte tomater

1 1 / 4 kopp kremfløte

400 g pasta

1 stor håndfull frisk basilikum, hakket

2 ½ dl fersk parmesan, fint revet

ca. 250 g revet mozzarella ost

ca. 150 g revet ost fontina

Forvarm ovnen til 230 grader og sett ovnristen i øvre del av ovnen.

Sett på en stor kjele med vann, ha i godt med salt og kok pasta til al dente. Hell ut vannet og la det renne bort.

Varm opp olje i en panne og stek den pancetta inntil det siste fettet er smeltet med ca. 2-3 minutter. Hell mesteparten av fettet fra, men la ca. 1 ss. bli værende. Kom med fennikel og løk og la det surre til fennikelen er myk, ca. 5 minutter. Knus tomatene og hell i kasserollen med juice, la putre og koke uten lokk. Ha i 1 1 / 4 kopp med pasta vann og tilsett kremfløte i. La det småkoke i ca. 10 minutter uten lokk. Tilsett litt med salt og nykvernet pepper. Ha i pastasausen, rør basilikumen og halvparten Parmesan i. Tilsett ca. 1 ss. olivenolje og smak det til. Snu det hele rundt noen ganger. Smør til et ildfast fat og legg til pasta, mozzarella, fontina og parmesan i lag. Drypp med en og annen 1 ss. olivenolje og plasser i ovnen i ca. 15 minutter, er osten gyllen og retten er gyllen.