Oppskrift på biff med paprika for 4 personer:

– 4 stykker av oksemørbrad á 180 g

Saus:
– 1 løk
– 1 ss pepperkorn
– 4 dl kremfløte
– 1 ts Dijon sennep
– Salt

Potet:
– 4 store bakepoteter
– 1 Frisk timian
– 100 g smør
– Salt og pepper

Pynt:
– 5 Salathoder
– 1 gul paprika
– 1 rød paprika
– 1 grønn paprika
– Salt og pepper
– Smør / olje
– Stekt biff, så de er rosa.

Saus: Løk hakkes og stekes i olje, så de blir brune, hell på fløte og kok i ca. 15 minutter. Dette blendes og helles i en kasserolle, hvor Dijons sennep og pepperkorn blir ristet på. Kokes igjennom og er klar for servering.

Potet: Poteter skrelles og kuttes i skiver ca. 1 mm. Snus i det smeltede smøret, krydres med salt, pepper og timian. Plasseres deretter i en smurt form eller et fat og stekes i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader.

Salat: Det tas 16 store blader fra salthode, og disse stekes i smør og krydres med salt og pepper. Resten blandes med vann i 10 minutter, smak til med salt og pepper og legg i en smurt form eller et fat og stek i 15 minutter på 200 grader.

Pepper: Pepperfrukter skjæres i tynne strimler og stekes i litt olje til de er møre. Serve hver biff på et bedd av salatblader, og peppersausen fordeles rundt det. Avslutt med saus og gi bakt potet og salat til salaten.