Lyst å prøve deg på matretten biff stroganoff?

Dette er en oppskrift for 4 porsjoner:

Dette trenger du:
400-500 mørt oksekjøtt
1 stor løk
100-150 gr. sjampinjonger
2 ss. olje
4 ss. tomatpurè
1 ss. hvetemel
1 ½ dl. rødvin
eller 1 ½ terning kjøttbuljong +
1 ½ dl. vann
½ – 1 ts. salt
½ ts. pepper
2-3 dl. rømme
persille til pynt

Fremgangsmåte:
Start med å skjære kjøtt i like store biter eller strimler. Hakk deretter løken og skjær sjampinjongene i skiver. Varm oljen i en gryte. Brun kjøttet til det har fått farge.

Tilsett løk og sjampinjonger og la det frese noen minutter.

Rør i tomatpurèen og hvetemelet.

Tilsett vin (Eller buljong), salt og pepper.

La kjøttet småkoke på svak varme i 15-25 minutter eller til det er mørt.

Tilsett rømmen og varm opp uten å la sausen koke.

Server retten direkte fra gryten eller fra et serveringsfat. Pynt med persille.

Serveringstips
:

Server råstekte poteter, kokt ris eller nuddler og en salat til retten.