Lyst å prøve deg på matretten biff stroganoff?
Dette er en oppskrift for 4 porsjoner:
Dette trenger du:
400-500 mørt oksekjøtt
1 stor løk
100-150 gr. sjampinjonger
2 ss. olje
4 ss. tomatpurè
1 ss. hvetemel
1 ½ dl. rødvin
eller 1 ½ terning kjøttbuljong +
1 ½ dl. vann
½ – 1 ts. salt
½ ts. pepper
2-3 dl. rømme
persille til pynt
Fremgangsmåte:
Start med å skjære kjøtt i like store biter eller strimler. Hakk deretter løken og skjær sjampinjongene i skiver. Varm oljen i en gryte. Brun kjøttet til det har fått farge.
Tilsett løk og sjampinjonger og la det frese noen minutter.
Rør i tomatpurèen og hvetemelet.
Tilsett vin (Eller buljong), salt og pepper.
La kjøttet småkoke på svak varme i 15-25 minutter eller til det er mørt.
Tilsett rømmen og varm opp uten å la sausen koke.
Server retten direkte fra gryten eller fra et serveringsfat. Pynt med persille.
Serveringstips:
Server råstekte poteter, kokt ris eller nuddler og en salat til retten.