Oppskrift på biff stroganoff for 4 personer:
– 600 g oksefilet
– 2 store løk
– 4 ss smør
– 1 / 4 liters buljong
– 1 / 4 liter kremfløte eller rømme
– 1 ss Fransk sennep
– ½ ss tomatpure
– Saften av en halv sitron
– Salt – nykvernet pepper
Smakfulle varianter:
– 250 gram sopp
– Muskatnøtt
– Muskatplomme
– Tomat konsentrat
Dette er en klassiker og den er lett å lage, til tross for det fine navnet som stammer fra en russisk storhertug. Den klassiske grunnleggende fremgangsmåten på denne oppskriften er slik:
Kjøttet skjæres i tykke strimler og stekes raskt i 1 minutt – ved høy temperaturen i pannen eller i en kjele. Så tas det opp og stilles varmt. Hakk løkene fint og stek dem til de er blanke. Tilsett så buljong og få til å koke. Settes så til side. Stekepannene eller kjelen varmes opp igjen, og krem eller rømme helles over og kokes opp. Tilsett kjøttet og kjøttsaften, løk, buljong, sennep, tomat og sitronsaft. Hev varmen uten at rettet begynner å koke. Serveres med potetmos og fyldig rødvin. Retten smaker veldig godt med sopp og en klype revet muskat. Et par spiseskjeer tomat konsentrat er også bra, men det er egentlig ikke ekte stroganoff!