Dette er en stor oppskrift på biffgryte for 6 porsjoner.
Dette trenger du:

– 750 g oksekjøtt, terninger
– 100 g magert stykke flesk
– 1 løk, stor
– 1 Purre
– 2 Gulrøtter
– 1 hvitløk
– Olje
– Smør
– Mel
– 20 sjalottløk
– 250 gram sopp
– 3 dl Bouillon
– 5 dl Bourgogne, rød
– 1 Krydderbukett
– Salt, pepper, sitronsaft
– Sukker, persille

Flesket kuttes i terninger og stekes lysebrunt i smør / olje. Ta dem opp og legg dem i ildfast fat. Strø litt mel over kjøtt terningene og brun dem i fettet og legg dem i kasserollen. Dryss med salt og pepper. Skjær løk, purre, gulrøtter og hvitløk i terninger og brun det i gryten. Spre grønnsakene over kjøttet, dryss med salt og legg ved krydderbukketten. Hell i litt vin sammen buljong til kjøttet er dekket og sett på lokket. Sett i ovnen på 160c i 1 time. Skum skyen i gryten og ha i litt meljevning. Brun sjalottløken med 1 ss smør og 1 ss sukker. Hell på 3 / 4 dl rødvin og damp dem møre. Skjær soppen, og damp dem 2 til 3 minutter i smør med saften av 1 sitron. Når kjøttet er mørt fjernes krydderbukkett, og løk og sopp tilsettes. Sausen smakes til med ekstra krydder. Dryss med hakket persille og serveres med stekte poteter eller brød.