Dette er en herlig oppskrift på bjørnebærsorbet.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

500 g bjørnebær
200 g sukker
4 ss cointreau
1 vaniljestang
saft og skall av 1/2 lime

Fremgangsmåte:

Start med å ha ismassen i en tett isboks. Sett den i fryseren i 2–3 timer. Ta den ut og ha den opp i foodprosessoren. Pisk det godt. Ha det opp i isboksen igjen. Så må du gjenta denne prosessen 2 eller 3 ganger til mens den fryser.

Ikke glem å ta opp isen og sett den i kjøleskapet en liten stund før den skal serveres. Smakene kommer best fram når den er temperert.

En sorbet er mye friskere i smaken enn en is basert på fløte. En fruktsorbet består bare av frukt og sukker og eventuelt noen flere smaksforsterkere.

I denne bjørnebærsorbeten har jeg brukt frosne bjørnebær som ikke er tilsatt sukker.

Ha bærene i en bolle og ha over på sukker og cointreau. Rør det sammen og la bærene tine. Ha dem over i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen opp i kasserollen. Bruk den fineste siden av raspjernet på limeskallet og ha både skallet og saften opp i kasserollen. La platen stå på svak varme. La bærblandingen få bruke god tid på å bli varm. Det skal ikke koke. Når bærene er helt myke, heller du blandingen over i en sil. Husk å ha en bolle under silen! Mos alt gjennom silen slik at du får en helt glatt saus. Sett den i kjøleskapet til avkjøling før du har den opp i ismaskinen eller isboksen.