Lyst å prøve deg på en herlig blomkålsuppe med laksebiter? Selvfølgelig har du det! Denne smaker helt hærlig i tillegg.

Dette trenger du:

1 stk blomkål
10 dl lettmelk
2 dl creme Fraîse, lett
1/2 ts salt
100 g røkt laks
4 ss finhakkede krydderurter

Slik gjør du:

Rens blomkålen og skjær den opp i store biter.
Kok lettmelk på middels varme i en kjele, mens du rører og passer på at den ikke setter seg i bunnen.
Ha i blomkål og la det koke under lokk i rundt 15 minutter.
Om ønskelig, bruk en stavmikser eller foodprosessor til å få suppen helt glatt.
Rør inn creme Fraîse og smak til med litt salt.
Skjær laksen i tynne strimler og legg oppå før servering. Bruk gjerne også litt finhakkede urter.

Anbefales! Du kan i tillegg bruke brokkoli eller både brokkolig og blomkål.

Serveres med hjemmelagde frokostbriketter.